Persberichten 2010

23/12/10 - Rijverbod vrachtwagens of onvoldoende voorbereid op winter?

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek, is niet te spreken over alweer een rijverbod voor vrachtwagens in Wallonië. De bevoegde overheid heeft onvoldoende voorbereidingen getroffen om de sneeuw de baas te kunnen. Twee Waalse provincies hebben deze winter zelfs geen strategische zoutleverancier.

Lees verder »

20/12/10 - Transport en Logistiek Vlaanderen eist menselijke behandeling van chauffeurs

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroeps-vereniging van ondernemingen in transport en logistiek, verwacht van de wegbeheerders dat ze gestrande vrachtwagenchauffeurs een minimale voorziening moeten geven.

Lees verder »

22/11/10 - Vlaams vrachtroutenetwerk economisch niet realistisch

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek, reageert terughoudend op berichtgeving in De Lloyd over het voornemen van de Vlaamse Regering om tegen 2014 een vrachtroutenetwerk uit te tekenen. Alle vrachtwagens uit de dorpskern weren kan niet, het bestemmingsverkeer moet faciliteiten blijven krijgen.

Lees verder »

16/11/10 - Transport en Logistiek Vlaanderen en UNIZO stellen voorwaarden voor kilometerheffing

De invoering van een kilometerheffing op vrachtwagens kan enkel mits voldaan is aan een aantal voorwaarden. Dat vinden UNIZO en Transport en Logistiek Vlaanderen.

Lees verder »

25/10/10 - Proef met nieuwe dode-hoeksystemen gesteund door transportsector

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek, is actief betrokken bij de test van nieuwe dode-hoeksystemen op vrachtwagens. Bij meer dan 50 vrachtwagenchauffeurs van haar leden zullen de ervaringen in het verkeer in kaart gebracht worden.

Lees verder »

15/10/10 - Spitsheffing voor vrachtwagens onwerkbaar in transportsector

Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek, reageert negatief op het bereikte compromis over de herziening van de Eurovignetrichtlijn waarmee de Europese ministerraad vandaag instemde. Volgens het bereikte compromis mogen de lidstaten nu een hogere infrastructuurheffing opleggen. Ook bijkomende heffingen voor lawaai en luchtvervuiling worden in het vooruitzicht gesteld.

Lees verder »

13/10/10 - Transport en Logistiek Vlaanderen lanceert vernieuwde website

Transport en Logistiek Vlaanderen heeft haar website volledig vernieuwd. Deze vernieuwing vormt een laatste belangrijk onderdeel in de naamswijziging van de beroepsvereniging van SAV naar Transport en Logistiek Vlaanderen.

Lees verder »

08/09/10 - Trailer platform voor ‘International Truck of the Year’

Tijdens de openingsceremonie van TRAILER 2011 op 25 november 2011 zal bekend worden gemaakt welke truck verkozen is tot ‘International Truck of the Year’ 2012. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door een internationale jury van journalisten uit de gespecialiseerde pers. De winnende truck wordt tentoongesteld op Trailer 2011 in Kortrijk Xpo van 25 tot en met 29 november 2011.

Lees verder »

19/08/10 - Transport en Logistiek Vlaanderen roept op tot snelle en kordate aanpak transportcriminaliteit

De sector van het wegtransport wordt de afgelopen weken opgeschrikt door een golf van overvallen, brandstichtingen, en andere criminele feiten. Transport en Logistiek Vlaanderen maakt zich ernstig zorgen over deze situatie en lanceert nogmaals een oproep om meer en vooral sneller werk te maken van gerichte politiecontroles.

Lees verder »

30/06/10 - Begeleiding uitzonderlijk vervoer in het gedrang door ondoordachte wetgeving

Transport en Logistiek Vlaanderen, voorheen SAV, en FEBETRA reageren op een persmededeling van het BIVV over de nieuwe regels voor uitzonderlijk vervoer. Dat er na meer dan 15 jaar eindelijk een duidelijk wetgevend kader bestaat voor uitzonderlijk vervoer, is een belangrijke stap voorwaarts. Desondanks blijven beide organisaties niet te spreken over de nieuwe procedure en voorwaarden voor het begeleiden van uitzonderlijke transporten.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif