Nieuwsberichten 2014

23/12/14 - Minimumloon Duitsland – Administratieve verplichtingen vanaf 1 januari 2015

Zoals TLV u reeds eerder meldde, geldt er vanaf 1 januari 2015 een verplicht minimumloon voor iedereen die in Duitsland prestaties levert. Ondertussen zijn er meer gegevens bekend aangaande de administratieve verplichtingen die moeten vervuld worden. De bevoegde Duitse overheden hebben ook reeds aangegeven dat de eerste controles zouden uitgesteld worden tot eind januari 2015.

Lees verder »

11/12/14 - Vrijdag na ochtendspits rijstrook ingenomen op E314 tussen Tielt-Winge en Aarschot

Wegen en Verkeer voert van vrijdag 12 december tot en met zondag 14 december herstellingswerken aan het wegdek uit op de E314 tussen Tielt-Winge en Aarschot. De rechterrijstrook wordt daarbij afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht aanzienlijke vertragingen in de rijrichting van Brussel door deze werken. De werken starten vrijdag rond 11 uur en zullen beëindigd worden maandagochtend voor de start van de ochtendspits.

Lees verder »

27/11/14 - Zelzatetunnel weekend 29-30 november dicht richting kust

Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de voegen van de Zelzatetunnel richting kust. Hiervoor gaat de tunnelkoker richting kust dicht van zaterdagmorgen 29/11 om 7u tot maandagmorgen 1/12 om 5u. Het verkeer richting kust moet omrijden via de afrit Zelzate-Oost van de E34, R4 (Zelzate) en de oprit Zelzate-West naar E34. De herstelling aan de voegen is nodig omdat er langs de voegen grondwater naar boven komt. Hierdoor staat er altijd water op het wegdek en is het beschadigd. Dit weekend worden de voegen aangepakt en het wegdek hersteld.

Lees verder »

20/11/14 - Dringende herstelling op E34 in Melsele

Op de E34 richting kust in Melsele is het wegdek lokaal ernstig beschadigd. Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen, start het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdagochtend 21 november met deze dringende herstelling. Ter hoogte van de werfzone (vlak na oprit Melsele) zal het verkeer slechts één rijstrook ter beschikking hebben. Op maandagmorgen 24 november voor de ochtendspits gaat de E34 terug open. Het verkeer moet rekening houden met ernstige vertragingen, zeker tijdens de spitsuren.

Lees verder »

14/11/14 - Anderhalve maand werken op R4-binnenring in Gent

Gisteren is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met een opknapbeurt van de Gentse R4-binnenring. Tussen Merelbeke en Vinderhoutte (Lovendegem) worden alle zones aangepakt die slijtage vertonen. Er blijft steeds één rijstrook open voor verkeer en ook alle op- en afritten blijven open. De werken brengen veel hinder met zich mee, zeker tijdens de spitsuren. Als alternatief voor de R4 kunnen bestuurders in Merelbeke de E40 nemen. De werken zullen tot de kerstvakantie duren. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Lees verder »

10/11/14 - 1,2 km nieuwe geluidsschermen langs R4 in Evergem

Vanaf 17 november plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer 1,2 km nieuwe geluidsschermen langs de R4 in Evergem. Ze komen langs de R4 in de richting van Gent van voor zijstraat Elslo tot aan de Langerbrugsestraat. De nieuwe schermen bieden 280 woningen bescherming tegen geluidsoverlast. De werken zullen tot februari 2015 duren. Om de werken op een veilige manier uit te voeren, wordt één rijstrook van de R4 richting Gent ingenomen.

Lees verder »

10/11/14 - 3 nachten hinder door werken op “Spaghettiknoop” bij Bolivartunnel in Antwerpen

Sinds begin deze week is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bezig met werken op de “Spaghettiknoop” bij de Bolivartunnel op het Antwerpse Zuid. De verkeerssituatie wordt daar aangepast om het verkeer komende van de Antwerpse Ring (R1) uit de richting van Nederland voortaan ook de kans te bieden om rechtstreeks naar de Bolivartunnel te rijden. Nu wordt dat verplicht naar de Singel gestuurd. Van vrijdagavond 14 tot maandagochtend 17 november 2014 zal het knooppunt afgesloten worden voor alle verkeer stadinwaarts (zowel naar Bolivartunnel als naar Singel), maar voorafgaand, vanaf dinsdagavond 11 november, zal er ook al hinder zijn.

Lees verder »

07/11/14 - FOD gesloten op 10 en 11 november

Op 10 en 11 november 2014 is de FOD Mobiliteit en Vervoer gesloten.

Lees verder »

09/10/14 - Transittaks Frankrijk voor onbepaalde tijd opgeschort : manifestaties afgeblazen!

Ségolène Royal, minister van Ecologie in Frankrijk, heeft deze middag bekendgemaakt dat de Transittaks in Frankrijk (de opvolger van de écotaxe) voor onbepaalde tijd wordt opgeschort.

Lees verder »

07/10/14 - Langere in- en uitvoegstrook aan knooppunt Beveren (E34/R2) moet filekans verlagen

Vanaf 9 oktober verlengt het Agentschap Wegen en Verkeer de in- en uitvoegstrook van de E34 richting Antwerpen naar de R2 in Beveren. Deze ingreep zal de doorstroming verbeteren en zo de kans op file verminderen. Deze maatregel is één van de quick-wins om de mobiliteit in de Antwerpse regio op korte termijn te verbeteren. De werken zullen ruim één maand duren.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener
TLNplanner_internet_TLV.gif